Είναι γεγονός ότι θα έχουμε πτώση βάσεων στις Πολυτεχνικές σχολές, στις σχολές Πληροφορικής και στις Οικονομικές σχολές. Ωστόσο, όμως, αμετάβλητες θα μείνουν οι βάσεις στις Νομικές και Φιλοσοφικές σχολές.

Εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα

Μία τελευταία έρευνα του Johns Hopkins University προσθέτει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τα ακαδημαϊκά κενά που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν κλείνουν τα σχολεία. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα οι μαθητές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεχνούν ό, τι έμαθαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και βρίσκονται μαθησιακά πίσω στην ύλη.

Τα Nηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων...

     Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε την κατάταξη των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως που έγινε πρόσφατα (Μάρτιο του 2017) σύμφωνα με το αξιόπιστο σύστημα πιστοποίησης Quacquarelli Symonds (QS) :

Το διεθνές πρόγραμμα PISA (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια με σκοπό να μετρήσει την ικανότητα των  μαθητών ηλικίας 15 ετών να εφαρμόζουν γνώσεις και δεξιότητες στα Μαθηματικά, στις Φυσικές Επιστήμες και στην Κατανόηση Kειμένου, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν με ενεργητικό ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία,, όπως λένε οι ειδικοί του ΟΟΣΑ.

Στον διαγωνισμό φέτος έλεβαν μέρος 72 χώρες (35 χώρες του ΟΟΣΑ και 37 συνεργαζόμενες χώρες) και αξιολογήθηκαν περίπου 540.000 μαθητές, οι οποίοι αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος 5.500 15χρονοι μαθητές, από 212 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά θυμίζοντας στον κόσμο τα προβλήματα της παιδείας στη χώρα μας.

Η ομάδα του ΕΥΕ LEVEL παρακολούθησε το ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο ανασκόπησης νέας γνώσης (review course) στο training center του EYE LEVEL της νοτιοανατολικής Ασίας, στην Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία.