Η άλγεβρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα των Μαθηματικών, μαζί με τη θεωρία των αριθμών, τη γεωμετρία και την ανάλυση. Γενικά, η άλγεβρα είναι η μελέτη των μαθηματικών συμβόλων και κανόνων για το χειρισμό αυτών των συμβόλων.

Οι ρίζες της άλγεβρας εντοπίζονται στους αρχαίους Βαβυλωνίους, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα προηγμένο αριθμητικό σύστημα με το οποίο ήταν σε θέση να κάνουν  υπολογισμούς με αλγοριθμικό τρόπο. Αντίθετα, οι περισσότεροι Αιγύπτιοι της εποχής αυτής, καθώς και Έλληνες και Κινέζοι  στην 1η χιλιετία π. Χ., συνήθως έλυναν τέτοιες εξισώσεις με γεωμετρικές μεθόδους, Το γεωμετρικό έργο των Ελλήνων, που χαρακτηρίζεται από Στοιχεία, παρείχε το αναγκαίο πλαίσιο για τη γενίκευση των τύπων, πέρα από την λύση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Μάλιστα, ήδη από την εποχή του Πλάτωνα, οι Έλληνες μαθηματικοί δημιούργησαν μια γεωμετρική άλγεβρα που οι όροι της εκπροσωπούνταν από τις πλευρές των γεωμετρικών αντικειμένων -συνήθως γραμμές - που είχαν γράμματα που συνδέονταν με αυτούς. 

Επίσης, ο Διόφαντος είναι γνωστός ως ο «πατέρας της άλγεβρας», κυρίως όταν η άλγεβρα ταυτίζεται με τη θεωρία των εξισώσεων. Όμως, το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος και για τον al-Khwarizmi σχετικά με το αν πρέπει να αποδοθεί ο τίτλος αυτός σε αυτόν.

Η αρχή της ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Άλγεβρας έγινε τον 13ο αιώνα, από τον Fibonacci, ο οποίος έλυσε μία κυβική εξίσωση. Στην πορεία του χρόνου η εξέλιξη της Άλγεβρας στον Δυτικό Κόσμο, που βρισκόταν σε ακμή, είναι λαμπρή.

Στο εκπαιδευτικό κέντρο Eye Level διδάσκονται παράλληλα τα Βασικά Μαθηματικά (άλγεβρα και γεωμετρία) καθώς και τα Μαθηματικά Κριτικής Σκέψης (απουσιάζουν από το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου). Οι καθηγητές μας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της άλγεβρας και φροντίζουν να κατανοηθεί πλήρως από τους μαθητές. Η μικρή αναλογία μαθητών-καθηγητή (1:5), βασισμένη στην εξατομικευμένη εκπαίδευση - δηλαδή κάθε μαθητής διδάσκεται ξεχωριστά την δική του ύλη, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του -, βοηθάει τους μαθητές να κατακτήσουν τα θεμέλια των μαθητικών, καθώς γίνονται αυτοδύναμοι μαθητές.

Μάλιστα, η offline διδασκαλία στην τάξη και η online διδασκαλία στο σπίτι αποτελεί ένα ευχάριστο συνδυαστικό τρόπο εκμάθησης της νέας γνώσης, ενώ παρέχει ευκαιρίες επανάληψης. Η βελτίωση της συγκέντρωσης και της προσοχής των μαθητών θα είναι θεαματική, καθώς εστιάζουμε στην καλλιέργεια έξυπνου και αποτελεσματικού τρόπου μελέτης που υπόσχεται υψηλές επιδόσεις! Επομένως, το εκπαιδευτικό κέντρο Eye Level δικαίως ονομάζεται το «κλειδί της αυτοδύναμης μάθησης»!