Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν τον κατάλληλο χρόνο για τους μαθητές να χαλαρώσουν και να περάσουν καλά. Ωστόσο από αρχές Σεπτεμβρίου είναι αρχή του νέου ακαδημαϊκού έτους… και είτε το παιδί σας επιστρέφει στο σχολείο είτε θα είναι η πρώτη του σχολική χρονιά, σε αυτό το άρθρο σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα προετοιμαστείτε σωστά για τη νέα σχολική χρονιά!

Αγορά σχολικών

Εάν δεν έχετε αγοράσει ακόμα ό, τι χρειάζεται για το σχολείο… αποφασίστε να γίνει μία αξέχαστη εμπειρία για το παιδί σας. Κάντε μια λίστα μαζί του με ό, τι χρειάζεται για το σχολείο, μαρκαδόρους, σχολικές τσάντες, ξυλομπογιές, τετράδια, μολύβια κτλ. και πηγαίντε στα μαγαζιά αγοράζοντας αυτά που θέλει!

Επανάληψη σχολικής ύλης

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενθαρρύνοντάς το να ξαναδεί την ύλη της προηγούμενης χρονιάς! Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά, όχι μόνο θα μπουν σε ένα πρόγραμμα διαβάσματος, αλλά και θα αποκτήσουν γερές βάσεις και θα εμπεδώσουν καλύτερα τη νέα σχολική ύλη.

 Αυτή η επανάληψη μπορεί να γίνει μέσω παιχνιδιών μνήμης, δηλαδή, γράψτε ερωτήσεις σε μία καρτέλα και από πίσω τις απαντήσεις, χρωματίστε το, χωριστείτε σε ομάδες…. και το παιχνίδι επανάληψης ξεκίνησε! Ο νικητής θα έχει δώρο - έκπληξη, το οποίο θα οριστεί από τις ομάδες, πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Σχολική καθημερινή «ρουτίνα»

Το κλειδί για μία επιτυχημένη σχολική πορεία είναι το σωστό πρόγραμμα. Επομένως, καθορίστε μία συγκεκριμένη ώρα που θα είναι η ώρα για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο το ενθαρρύνετε να είναι ξεκούραστο την επόμενη μέρα στο σχολείο. Η ξεκούραση είναι βαρύνουσας σημασίας, γιατί χάριν σε αυτή τα παιδιά αποκτούν ενέργεια και μαθησιακή ετοιμότητα, είναι, με άλλα λόγια, συγκεντρωμένα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Επίσης, καθορίσετε μία συγκεκριμένη ώρα δεκατιανού - σχολικό διάλειμμα - και μεσημεριανού γεύματος, ώστε να μην αισθάνονται πεινασμένα και κουρασμένα. Με αυτό τον τρόπο θα μπουν σταδιακά σε ένα καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο θα εναρμονίζετε με τις σχολικές ανάγκες!

Εάν το σχολείο σας παρέχει εξωσχολικές δραστηριότητες, συζητήστε μαζί του για τα ενδιαφέροντα του και για τις πιθανές δραστηριότητες και τους συλλόγους που θα ήθελε να συμμετάσχει. Αυτές οι δραστηριότητες αφενός πρέπει να είναι χαρούμενες και αφετέρου να το βοηθούν να αναπτύξει τις ικανότητές του και δεξιότητες εκτός τάξης.Επιπροσθέτως, καθώς πλησιάζει η νέα σχολική χρονιά, είναι πολύ πιθανό το παιδί σας να είναι λίγο νευρικό το τελευταίο διάστημα, οπότε προσπαθήστε να το καθησυχάσετε και βοηθήστε το να αποβάλει το άγχος και να σκέφτεται θετικά. Ρωτήστε τι θέλει το παιδί σας από την πρώτη μέρα του σχολείου ή της νέας σχολικής χρονιάς και συζητήστε εκτενώς μαζί του. Θυμίστε του ότι πάντα είστε εκεί για αυτό, όποτε νιώθει ότι θέλει να σας μιλήσει για τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του!

Μέσα από τη σωστή προετοιμασία και την κατάλληλη επικοινωνία, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεκινήσει δυναμικά μια παραγωγική σχολική χρονιά, γεμάτη χαρά!

Εν κατακλείδι, η σωστή προετοιμασία – μαθησιακή και ψυχολογική - είναι απαραίτητη για τη νέα σχολική χρονιά… εάν θέλετε κάτι παραπάνω για το παιδί σας μπορείτε να το ξεκινήσετε στα προγράμματα Eye Level – Μαθηματικά Κριτικής Σκέψης, Μαθηματικά Προσχολικής ηλικίας, Αγγλικά, Αγγλικά Happy Talk και Κινεζικά - για να αποκτήσει γερές βάσεις! Τα χαρούμενα και πολύχρωμα βιβλιαράκια μας είναι κατάλληλα να υποστηρίξουν τους μαθητές μας, καθώς τους βοηθούν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη! Μην χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία! Το Eye Level είναι πάντα δίπλα σας σε κάθε σας βήμα!