Είναι γεγονός ότι οι ασκήσεις των Μαθηματικών διευρύνουν τη φαντασία και μέσω της δημιουργικής διαδικασίας επίλυσης, ο μαθητής αναπτύσσει ικανότητες στοχασμού, λήψης κρίσιμων αποφάσεων και ακονίζοντας το μυαλό του εφευρίσκει εναλλακτικούς τρόπους λύσης!

Με το ακόλουθο πρόβλημα Κριτικής και Λογικής Σκέψης ανοίγουμε την πόρτα της μαγείας των Μαθηματικών!

Σας προκαλούμε να το λύσετε!

Στην Μαρία, την Γιώτα, τον Κώστα και τον Σπύρο αρέσουν είτε οι παπαγάλοι είτε τα λιοντάρια είτε οι αρκούδες είτε οι ελέφαντες

Σε κάθε έναν του αρέσει και διαφορετικό ζώο.

Διάβασε προσεκτικά την συνομιλία τους και γράψε ποιο ζώο αρέσει σε κάθε άτομο:

Μαρία: «Δεν μου αρέσουν τα λιοντάρια.»

Σπύρος: «Στον Κώστα δεν αρέσουν οι αρκούδες. Γειά σου Μαρία! Σου αρέσουν οι αρκούδες;

Μαρία: «Ούτε οι αρκούδες μου αρέσουν».

Γιώτα: «Μου αρέσουν οι ελέφαντες. Σου αρέσουν και εσένα οι ελέφαντες;»

Μαρία: «Όχι δεν μου αρέσουν οι ελέφαντες. Είναι πολύ μεγάλα ζώα.

Σε ποιον αρέσει και τι;

Τα Μαθηματικά Κριτικής Σκέψης (Critical Thinking Math) Eye Level βασίζονται σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών το οποίο αναφέρεται ανώτερες μαθηματικές έννοιες. Κάθε επίπεδο καλλιεργεί στα παιδιά σταδιακά την κριτική σκέψη και την λογική μέσω της εκμάθησης δεξιοτήτων συλλογισμού, υπόθεσης και ανάλυσης.

Η απομνημόνευση της απάντησης ενός προβλήματος οδηγεί σε βραχυπρόθεσμη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ενώ το Eye Level δεν υποστηρίζει την απομνημόνευση. Το Eye Level επιδιώκει να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη στους μαθητές, γιατί ένας καλός κριτικός στοχαστής είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται για να επιλύει αποτελεσματικά άγνωστα προβλήματα τόσο σε σχολικό επίπεδο, αλλά και στην ενήλικη ζωή αργότερα.